Nederlands Dans Theater > Shoot the Moon

Big

Shoot the Moon

Shoot the Moon won de VSCD dansprijs ‘Zwaan beste dansproductie 2005-2006’. “Lightfoot León bewijzen hoe krachtig en genuanceerd een goede choreografie en goede dans kunnen spreken”. Dat schreef de VSCD dansjury toen zij Paul Lightfoot en Sol León voor deze choreografie onderscheidden. In Shoot the Moon krijgt u een kijkje in de liefdeslevens van verschillende paren. Draaiende muren met opvallend zwart-wit behang creëren drie afzonderlijke kamers met elk zijn eigen liefdesverhaal. De deur naar de andere kamer lijkt altijd open te staan en door het raam lonkt een nieuwe wereld.

 

Wereldpremiere

27 april 2006, Lucent Danstheater, Den Haag.

Choreograaf

Sol León en Paul Lightfoot

Additionele Credits

Muziek:
Philip Glass Movement II uit Tirol Concerto voor piano en orkest

 

De Volkskrant
Over Shoot the Moon

Shoot the Moon, dat zindert van emotie en waarbij elke beweging, hoe minimaal ook, een nieuwe zin, een nieuw woord, een nieuw leesteken in een verhaal is

NRC Next
Over Shoot the Moon (2)

Lightfoot en León gebruiken hun succesingrediënten als vanouds (…) In Shoot the Moon kun je je weer heerlijk onderdompelen en je steeds opnieuw verwonderen over de onaards goede dansers.

Parool
Over Shoot the Moon (3)

Het is een ingenieus vormgegeven relatiedrama, met draaitoneel, intelligent gebruik van live-videoprojectie en een veelbetekenend, steeds verglijdend gebruik van zwart en wit.

De Telegraaf
Over Shoot the Moon

‘Je gelooft soms je ogen niet als die vijf fantastische dansers weer eens het schijnbaar onmogelijke mogelijk maken’
(Bron)