Nederlands Dans Theater > Simple Things

Big

Simple Things

Van Manen maakte dit dynamische kwartet in 2001 voor de jonge dansers van NDT 2. Het is een wonderbaarlijk vanzelfsprekend ogende creatie voor twee paren. Het ballet opent en sluit af met een overweldigend duet voor twee mannen, waarbij de één toekijkt terwijl de ander danst. Daartussen dansen zij verschillende pas-de-deux met twee vrouwen, waarin de verhoudingen tussen twee mensen tot elkaar worden uitgedrukt in beweging. Met dit ballet toont Van Manen zich een meester in de eenvoud.

 

Wereldpremiere

14 november 2001

Choreograaf

Hans van Manen

Additionele Credits

Muziek: Guy Klusevsek & Alan Bern (accordeon), Scarlatti Fever; Joseph Haydn, piano trio Nr. 28 in E-major, Hoboken 15, Allegretto (1797); Peteris Vasks, Weiße Landschaft for piano (1980)

NRC Handelsblad
Over Simple Things
2 november 2012

Een muzikaal-choreografisch genot.

De Telegraaf
Over Simple Things
5 november 2012

Simple Things van Hans van Manen is weergaloos in de volmaakte samenhang van muziek en dans (…). Mooi om te zien hoe alweer een nieuwe lichting jonge dansers zich vol overgave aan zulke meesterwerken wijdt.

De Volkskrant
Over Simple Things

‘Met Van Manens helderheid en muzikaliteit, en de ongelofelijke lichtheid en kracht van de NDT 2-dansers, is dit verhaal niet mis te verstaan’
(Bron)