Nederlands Dans Theater > Maybe Two

Maybe Two

De nieuwe creatie Maybe Two is van de jonge choreograaf Alexander Ekman. “Het is een choreografie over relaties, over liefde, over het kapot gaan daarvan, over pijn. En over hoe wij mensen met dit alles omgaan”, aldus Ekman. De Zweedse choreograaf kiest voor zijn choreografieën onderwerpen waar een groot publiek zich in kan herkennen. Net als in zijn eerdere choreografieën Cacti en Left Right Left Right, is zijn grote nadruk op ritme ook terug te zien in zijn nieuwe werk, op muziek van onder meer Ravel en Birdy´s Skinny Love.
 

Wereldpremiere

4 april 2013, Lucent Danstheater Den Haag

Choreograaf

Alexander Ekman

Svenska Dagbladet
Over Alexander Ekman
25 september 2008

“Modernist Alexander Ekman gets the dance audience to laugh and think. The 24 year old choreographer has become in short time a hot name in Europe”
(Bron)

Annette Embrechts in de Volkskrant
Over Left Right Left Right
27 februari 2012

" ... Alexander Ekman [maakt]... grote indruk met zijn ritmisch strak gechoreografeerde groepsstuk " "Volledig gefocust... leverden zeventien jonge dansers een indrukwekkend synchrone prestatie... " "... een succesvolle opvolger van zijn hit Cacti"
(Bron)

Bregtje Schudel in het Parool
Over Alexander Ekman (2)
14 april 2012

'Alexander Ekman is nog geen dertig, maar om zijn talent kun je moeilijk heen. Zijn choreografiën zijn origineel, energiek, maar vooral ook heel grappig.'
(Bron)