Mensen > Choreografen > Andrea Miller

Profile

Andrea Miller

Iedereen Choreografen
Werkervaring:

Gelauwerd choreografe Andrea Miller richtte in 2007 Gallim Dance op in New York. In 2009 selecteerde Dance Magazine Miller als een van de namen voor de fameuze ‘25 to Watch’ en in april 2011 stond Gallim Dance op de voorpagina van het tijdschrift. Het gezelschap trad sindsdien op in de Verenigde Staten, Canada, Rusland en Europa. De Princess Grace Foundation-USA kende Miller in 2009 het Fellowship in Choreography toe en in 2010 de Works in Progress Award. Daarnaast kreeg Miller nog erkenning door middel van de Emerging Choreographers Award van Youth America Grand Prix en de Mariam McGlone Choreographers Award van Wesleyan University.

Millers werken zijn zeer geliefd, wat leidt tot opdrachten van gezelschappen uit de hele wereld. Haar meest recente werk voor Bern:Ballett werd gepresenteerd in het Royal Opera House in Londen, en haar samenwerking met Phantom Limb werd gepresenteerd tijdens BAM Next Wave in het najaar van 2011. Miller was gastchoreografe bij Noord Nederlandse Dans van 2009 tot 2011.

Miller is zeer actief op het gebied van opleiding. Een van haar initiatieven daarin is het Movement Invention Program, een programma voor training in improvisatie dat Miller samen met Jill Johnson en Alexandra Wells oprichtte. Ook is zij huischoreografe van Dancewave, een pre-professioneel dansprogramma in Brooklyn. Daarnaast geeft Miller masterclasses, workshops en cursussen aan vele conservatoria en andere opleidingen overal ter wereld.

Andrea Miller werd geboren in Salt Lake City (VS) en haalde haar bachelor in dans aan de Juillard School. Daarna trad zij toe tot het Batsheva Ensemble van Ohad Naharin en voerde daar werken uit van Naharin en de huischoreografe Sharon Eyal. Ook was zij gastdanser bij Cedar Lake en de Limón Dance Company. Voordat zij aan de Juillard School studeerde, leerde en danste Miller de werken en solo’s van Doris Humphrey onder leiding van Ernestine Stodelle en Gail Corbin.

Home