Move In

De Betovering

5 t/m 6 en 7 t/m 8 jaar

De Betovering Tijdens kinderfestival de Betovering zorgen we voor een ontmoeting bij ons thuis. Stap bij ons binnen en dans de sterren van de hemel tijdens onze swingende workshops. Er zijn workshops voor kinderen van verschillende leeftijden...

De Betovering
Tijdens kinderfestival de Betovering zorgen we voor een ontmoeting bij ons thuis. Stap bij ons binnen en dans de sterren van de hemel tijdens onze swingende workshops. Er zijn workshops voor kinderen van verschillende leeftijden en tegelijkertijd een workshop voor de ouders. Uiteindelijk wisselen kinderen en ouders hun ervaringen uit tijdens een korte presentatie.
Zondag 20 oktober 2013 / workshop om 11.30-13.00u of 14.00-15.30u / €6 per deelnemer

De Betovering vindt niet meer plaats in seizoen 2013-2014. In de zomer van 2014 verschijnt het nieuwe aanbod voor het seizoen 2014-2015 op deze pagina.

Reuze Gezellig

5 t/m 6 jaar

Reuze Gezellig Samen fietsen, samen zwemmen, samen een spannende film kijken, samen … dansen. Dat is gezellig! Reuze gezellig. Ga met je kind al dansend op ontdekkingsreis en raak geïnspireerd door de fantasie en creativiteit die...

Reuze Gezellig
Samen fietsen, samen zwemmen, samen een spannende film kijken, samen … dansen. Dat is gezellig! Reuze gezellig. Ga met je kind al dansend op ontdekkingsreis en raak geïnspireerd door de fantasie en creativiteit die onderdeel zijn van de wereld van jouw kind. Een dansworkshop waarin ouder en kind met en door elkaar dans ontdekken en beleven.
Woensdag 26 februari 2014 / 10.30-11.45u
kinderen 5-6 jaar en hun ouders / €12 per koppel

Move All Day - met je familie

kinderen vanaf 7 jaar en hun familie

Move All Day - met je familie Op zondagmiddag 13 april 2014 staan onze deuren open voor kinderen vanaf 7 jaar en hun familie. Met zijn allen bezoek je een matineevoorstelling van NDT 2. Rondom deze voorstelling is er een bijzonder activiteite...

Move All Day - met je familie
Op zondagmiddag 13 april 2014 staan onze deuren open voor kinderen vanaf 7 jaar en hun familie. Met zijn allen bezoek je een matineevoorstelling van NDT 2. Rondom deze voorstelling is er een bijzonder activiteitenprogramma, om samen nog meer dans te ontdekken en te beleven. Het programma biedt kinderen een speelse voorbereiding op het theaterbezoek.

Kaarten bestellen & inschrijven voor een workshop
Kaarten voor de voorstelling kunnen besteld worden via de kassa van Theater aan het Spui. Kaarten kosten €7,50 voor kinderen en €17 voor volwassenen. Op vertoon van een voorstellingskaartje is deelname aan het activiteitenprogramma gratis. Lees hieronder meer over alle activiteiten.

Move all day!
Vanaf 12.00 uur in de ochtend valt er in Theater aan het Spui van alles te beleven rondom de voorstelling van NDT 2. Het activiteitenprogramma brengt jong en oud op verschillende manieren met dans in aanraking. Door zelf te dansen, naar dans te kijken en aan de slag te gaan met andere creatieve werkvormen krijgen deelnemers een veelzijdige introductie op de voorstelling. Als je niet hebt ingeschreven voor één van de workshops kun je vanaf 13.00 uur binnenlopen voor verschillende activiteiten in de foyer en andere theaterruimtes.

Bekijk hier het volledige activiteitenprogramma

Workshop Dans mee
Een workshop speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar en hun familie. Neem je opa, oma, broertje, zusje neefje of nichtje mee en ontdek samen al dansend meer over de voorstelling die je ’s middags gaat zien. Danservaring is helemaal niet nodig, alleen je enthousiasme!
12.00-13.30 uur - let op: inschrijven vooraf is verplicht
voor kinderen vanaf 7 jaar én hun familie
Het maximaal aantal inschrijvingen voor deze workshop is bereikt, het is niet langer mogelijk om je in te schrijven.

Workshop Swing!
Net als in de voorstelling, staat de combinatie van dans&muziek centraal in deze workshop. Kinderen van 8-10 jaar maken kennis met verschillende elementen uit de voorstelling. We werken toe naar een kleine presentatie, die dezelfde dag is te bewonderen in de foyer van het theater.
12.00-13.30 uur - let op: inschrijven vooraf is verplicht
Presentatie in de foyer tussen 13.30-14.30u (toegankelijk met een kaartje voor de voorstelling)
voor kinderen van 8-10 jaar
Het maximaal aantal inschrijvingen voor deze workshop is bereikt, het is niet langer mogelijk om je in te schrijven.

Een foyer vol dans
Om 13.00 uur gaan de deuren van het theater open voor al het publiek. In iedere ruimte is wel iets te zien of te doen, zo ontdek je op een leuke manier van alles over NDT en onze voorstelling. Iedereen is welkom voor een gave mini-dansworkshop, of wat dacht je ervan om je eigen kostuum en decor te ontwerpen of jezelf als een echte danser te laten grimeren?
Vanaf 13.00 uur - inschrijven vooraf is niet nodig, iedereen met een toegangskaart is welkom!

Leeftijdsadvies voor de voorstelling
We adviseren de matinee tijdens Move all day - met je familie te bezoeken met kinderen van 7 jaar en ouder. NDT staat voor artistiek hoogwaardige voorstellingen die ook jonge kijkers een bijzondere ervaring en kennismaking met dans bieden. Desondanks willen we bezoekers er op wijzen dat de matinee van NDT 2 een voorstelling is met choreografieën die niet speciaal voor kinderen gemaakt zijn.

Super Dansflits

5 t/m 7 jaar

Super Dansflits Het is de dag dat er een nieuwe voorstelling in première gaat…. Iedereen die bij het gezelschap werkt is druk bezig de laatste puntjes op de i te zetten en de spanning is voelbaar. De dansers zijn na wekenlang ha...

Super Dansflits
Het is de dag dat er een nieuwe voorstelling in première gaat…. Iedereen die bij het gezelschap werkt is druk bezig de laatste puntjes op de i te zetten en de spanning is voelbaar. De dansers zijn na wekenlang hard werken bezig met hun laatste repetitie, in het kostuumatelier worden nog vlug de laatste knopen op een kostuum genaaid en de mensen van de techniek maken het toneel klaar voor de voorstelling. Tijdens ‘Super Dansflits’ sta jij zelf als danser in de schijnwerpers, je leert van alles over ons gezelschap en schittert aan het einde van de workshop in een eigen presentatie.         

Zaterdag 24 mei 2014 / 10.30-12.00u
5-7 jaar / €10 per deelnemer

  • Za 24 Mei 2014

Move it

8 t/m 10 jaar

Move it Voordat het publiek een dansvoorstelling op toneel ziet, hebben de dansers samen met de choreograaf heel erg hard gewerkt in de studio. Tijdens ‘Move it’ kruip jij in de huid van een danser en choreograferen we met jou een...

Move it
Voordat het publiek een dansvoorstelling op toneel ziet, hebben de dansers samen met de choreograaf heel erg hard gewerkt in de studio. Tijdens ‘Move it’ kruip jij in de huid van een danser en choreograferen we met jou een eigen korte voorstelling. Nu sta jij te zweten in de studio om de mooiste ‘moves’ te combineren! Tijdens ‘Move it’ maken kinderen kennis met ons gezelschap, moderne dans en zelf dans maken.           
Zaterdag 3 mei 2014 / 10.00-12.00u / 8-10 jaar / €10 per deelnemer

  • Za 03 Mei 2014

Hoera!

5 t/m 15 jaar

Hoera! Hurray! Ypa! Hourra! Evviva! Hurra! Hieperdepiep hoera! De dansers van ons gezelschap feliciteren je in alle talen van de wereld. Want jij bent vandaag jarig en komt samen met al je vriendjes en vriendinnetjes langs bij het NDT voor ee...

Hoera!
Hurray! Ypa! Hourra! Evviva! Hurra! Hieperdepiep hoera! De dansers van ons gezelschap feliciteren je in alle talen van de wereld. Want jij bent vandaag jarig en komt samen met al je vriendjes en vriendinnetjes langs bij het NDT voor een heel bijzonder verjaardagsfeestje. Jullie dansen in een studio net als de dansers van ons gezelschap en krijgen een speciaal kijkje achter de schermen. Tot slot is er ook… verrukkelijke taart!
Op aanvraag / 5 t/m 15 jaar
Let op: aanvragen is alleen mogelijk minimaal drie weken voor de gekozen datum

Kids Day

5 t/m 13 jaar

Kids Day Neem je broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes mee voor een dag vol workshops bij Nederlands Dans Theater! Zo kun je van alles leren over ons dansgezelschap. Bijvoorbeeld hoe het is om zelf een danser te zi...

Kids Day
Neem je broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes mee voor een dag vol workshops bij Nederlands Dans Theater! Zo kun je van alles leren over ons dansgezelschap. Bijvoorbeeld hoe het is om zelf een danser te zijn of welke andere beroepen er zijn bij NDT. Voor een vaste dagprijs van €7,50 per deelnemer kun je de workshop kiezen die je het leukst vindt of je opgeven voor meerdere activiteiten.
Zondag 24 november 2013 / 10.30-17.00 / 5-13 jaar / dagprijs €7,50

Klik hier voor het dagrooster

Kids Day vindt niet meer plaats in seizoen 2013-2014. In de zomer van 2014 verschijnt het nieuwe aanbod voor het seizoen 2014-2015 op deze pagina.