Move In

DansTour

7 t/m 9 en 9 t/m 11 jaar

DansTour NDT & Holland Dance tijdens festival De Betovering Nederlands Dans Theater en Holland Dance nemen je mee op een dansreis door het centrum van Den Haag. Al dansend gaan we door de stad over de Animal Allee, een spannende rou...

DansTour
NDT & Holland Dance tijdens festival De Betovering

Nederlands Dans Theater en Holland Dance nemen je mee op een dansreis door het centrum van Den Haag. Al dansend gaan we door de stad over de Animal Allee, een spannende route waar fantasiedieren tot leven komen! Op verschillende locaties gaan we zelf dansen en dans maken, maar ontdek je ook van alles over grime en kostuums. Tijdens de tour zijn je ouders welkom op de Grote Markt, waar we uiteindelijk afsluiten met een korte presentatie.

Voor kinderen van 7-9 jaar
Dinsdag 21 oktober 9.30-12.00u
Woensdag 22 oktober 9.30-12.00u
Woensdag 22 oktober 13.30-16.00u
Prijs: € 6,- per kind (Ooievaarskorting is van toepassing)

 

Dans Tour vindt niet meer plaats in seizoen 2014-2015. In de zomer van 2015 verschijnt het nieuwe aanbod voor het seizoen 2015-2016 op deze pagina.

Kids Day

5 t/m 12 jaar

Kids Day Neem je broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes mee voor een dag vol leuke dansactiviteiten bij Nederlands Dans Theater! Daar kun je van alles leren over ons dansgezelschap, bijvoorbeeld hoe het is om zelf e...

Kids Day
Neem je broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes mee voor een dag vol leuke dansactiviteiten bij Nederlands Dans Theater! Daar kun je van alles leren over ons dansgezelschap, bijvoorbeeld hoe het is om zelf een danser te zijn. Dansen, choreograferen, kostuums maken, decor bouwen of muziek maken. Tijdens iedere Kids Day komen verschillende elementen aan de orde, die komen kijken bij het maken van een dansvoorstelling.
Zondag 8 februari 2015 / kinderen 5-12 jaar
€7,50 per deelnemer

Programma zondag 8 februari
Op 8 februari zijn kinderen tussen 5-12 jaar welkom in de studio’s van NDT voor de nieuwste editie van Kids Day. Het thema van de dag is ‘dans & muziek’. Tijdens het programma leer je meer over de connectie tussen dans en muziek en hoe deze twee kunstvormen samen komen in de voorstellingen van NDT. Dit gaan we doen door niet alleen zelf te dansen, maar ook door naar dans te kijken. Hieronder lees je meer over het programma en de workshops waarvoor je in kunt schrijven.
 
Presentaties Haagse dansscholen      
Tijdens Kids Day op 8 februari werken twee Haagse dansscholen o.l.v. de docenten van Move in NDT, aan een spetterende presentatie binnen het thema ‘dans & muziek’. Speciaal voor alle deelnemers aan Kids Day presenteren zij een mini-voorstelling. De deelnemende dansscholen zijn Kinderdansstudio Kirsten de Boer en Balletschool Ypenburg. Voor iedere workshopgroep hieronder genoemd is het kijken naar de mini-voorstelling onderdeel van het programma.

Ik dans, jij zingt! - workshop voor kinderen 5 t/m 6 jaar & ouders
Kinderen van 5 t/m 6 jaar kunnen zich voor deze workshop opgeven sámen met een ouder. We beginnen als publiek bij een mini-voorstelling vanuit het thema ‘dans & muziek’, gemaakt door één van de dansscholen. Daarna ontdekken we in de studio hoe mooi dans en muziek elkaar aanvullen door zelf aan de slag te gaan. Let op: het is alleen mogelijk om deel te nemen als koppel ouder+kind.
>> de workshop duurt van 12.30-14.00 uur
de workshop Ik dans, jij zingt! zit vol - het is niet langer mogelijk om je in te schrijven.

Dansgeluiden - workshop voor kinderen 7 t/m 8 jaar
Stemmen, straatgeluiden, klassieke en moderne muziek of zelfs stilte: op alle soorten geluiden kun je dansen. Kinderen van 7 t/m 8 jaar ontdekken tijdens hun workshop verschillende combinaties van dans en muziek. Als afsluiting bekijken we een mini-voorstelling vanuit het thema ‘dans & muziek’, gemaakt door één van de dansscholen.
>> de workshop duurt van 15.15-16.45 uur
de workshop Ik dans, jij zingt! zit vol - het is alleen nog mogelijk om je in te schrijven voor de wachtlijst.

Dansritme - workshop voor kinderen workshop 9 t/m 12 jaar
Voor kinderen van 9 t/m 12 jaar is er een workshop gericht op de verschillende dans- en muziektalen van NDT. Tijdens deze activiteit ontdek je hoe muziek en dans op verschillende manieren samen kunnen werken. Als afsluiting bekijken we een mini-voorstelling vanuit het thema ‘dans & muziek’, gemaakt door één van de dansscholen.
>> de workshop duurt van 11.15-12.45uHeb je vragen over Kids Day? Mail dan naar movein@ndt.nl

  • Zo 08 Feb 2015