Nederlands Dans Theater

Marker_icon_active Toekomstige voorstellingen
Marker_icon_noborder Eerdere voorstellingen

NDT in het buitenland

Vier jaar na de oprichting brak Nederlands Dans Theater internationaal door met vernieuwende optredens in Parijs. In 1963 danste het gezelschap in het huidige Théâtre de Ville stukken van Hans van Manen, Glen Tetley en Ben Harkarvy. In de enthousiaste zaal zat onder andere de directeur van het Empire Theatre in Sutherland, die NDT onmiddellijk nog voor die winter boekte. Een stortvloed aan positieve recensies in de Engelse pers resulteerde in een uitnodiging van danspodium Sadler’s Wells in Londen.

Het volgende hoogtepunt was de toer naar het belangwekkende Jacob’s Pillow Festival, vlakbij New York. Twee weken lang trad NDT op in een uitverkocht houten theater in de bossen van Berkshire Hills. De voorstellingen kregen goede kritieken in de New York Times en de New York Herald Tribune. Deze prille successen zetten de toon voor NDT’s vooraanstaande positie in de internationale wereld van hedendaagse dans.

De gezelschappen NDT 1 en NDT 2 worden ieder seizoen geboekt door prestigieuze theaters en festivals in Europa, Amerika, Azië, en Australië.

“Unpredictable NDT is memorably modern”
LA TIMES

“If you see only one live performance this year… Nederlands Dans Theater is the one to see.”
THE NEW YORK TIMES


“The juniors already have their own, significant style, full of vigor, extraordinary flexibility and exceptional passion. The group impresses by strength, cogency and talent.”
LE QUOTIDIEN

In seizoen 13/14 gaat NDT 1 op tour naar: Los Angeles & Berkeley, Parijs, Baden Baden, Londen en Hamburg. En NDT 2 naar: Viersen, Afschaffenburg, Bad Homburg, Bregenz, Edinburgh, Marseille, Rome en het Griekse Kalamata.

In seizoen 14/15 treedt NDT 1 onder meer op in: China, Luxemburg en Spanje. En NDT 2 in: Zweden, Noorwegen, Duitsland, Amerika en Frankrijk.