Nieuws & Media > Move in Nederlands Dans Theater ontvangt ruim 1600 Haagse...

Big

Move in Nederlands Dans Theater ontvangt ruim 1600 Haagse schoolkinderen

12 Apr 2012

Zo’n 1600 kinderen uit de groepen 6 en 7 van Haagse basisscholen nemen deel aan het educatieve dansproject ‘Nederlands Dans Theater 2 Danst’ georganiseerd door ‘Move in’ Nederlands Dans Theater, in samenwerking met het Koorenhuis. Een uniek onderdeel van dit project is het bijwonen van een dansvoorstelling op 23 of 24 april 2012. De dansers van Nederlands Dans Theater 2 betreden dan het podium van Het Lucent Danstheater om de Haagse kinderen te laten zien wat moderne dans is.

 

Voortraject

Voorafgaande aan het voorstellingsbezoek worden op de deelnemende scholen speciaal door Move in Nederlands Dans Theater ontwikkelde dansworkshops gegeven door dansvakdocenten. Tijdens de workshops ervaren de kinderen aan den lijve wat er nodig is om te kunnen dansen als de dansers van Nederlands Dans Theater 2.

In de week voordat de scholen op bezoek komen, wordt uit iedere klas een klassenvertegenwoordiger uitgenodigd om alvast een kijkje te nemen achter de schermen van ons dansgezelschap, om daarna verslag uit te brengen aan de klasgenoten. Wat gebeurt er in de dansstudio? Hoe werkt een choreograaf met de dansers aan een nieuwe choreografie? Hoe moeilijk zijn al die bewegingen?

Met een speciaal voor de leerkrachten ontwikkelde kunstles krijgen de scholen ondersteuning om het project inhoudelijk voor te bereiden in de klas.

Voorstellingprogramma

Op 23 en 24 april 2012 krijgen de jonge kijkers een selectie te zien uit het repertoire van Nederlands Dans Theater 2. Nederlands Dans Theater heeft de visie dat als dans van hoog niveau is, het voor elke leeftijd geschikt is.

De voorstelling duurt 60 minuten en wordt vier maal uitgevoerd voor in totaal 1600 Haagse scholieren. In het eerste deel kijken de leerlingen naar I new then, een choreografie van Johan Inger, gemaakt voor vier danseressen en vijf dansers op muziek van Van Morrison. Na een spectaculaire techniekshow staat vervolgens het stuk Minus 16 van de Israëlische choreograaf Ohad Naharin op het programma. Minus 16 wordt gedanst door alle dansers van Nederlands Dans Theater 2 op een zinderende muziekcollage en wie weet mogen sommige leerlingen een stukje meedansen op het podium!