Nieuws & Media > Summer Intensive zeer geslaagd!

Big

Summer Intensive zeer geslaagd!

15 Aug 2012

De afgelopen twee weken vond de Summer Intensive plaats; een zomercursus voor 60 talentvolle jonge dansers afkomstig uit de hele wereld, geselecteerd uit bijna 400 aanmeldingen. In de studio’s van het Lucent Danstheater kregen de deelnemers van (oud-)dansers van NDT les in techniek, repertoire en compositie.

Allen werkten hard toe naar de Open Avond. Het publiek zag hier o.a. drie prachtige nieuwe werken, die de choreografen Natalia Horečna, Lesley Telford en Menghan Lou samen met de cursisten maakten.

Er is gedurende de cursus veel gelachen, er waren tranen, veel vragen, intensieve discussies, momenten van pure meditatie en nieuwe vriendschappen die opbloeiden. Mooie momenten die gedeeld konden worden door middel van dans en NDT.

De Open Avond was een weergave van de twee cursusweken en liet zien waar de deelnemers aan hebben gewerkt, onder leiding van artistieke staf NDT's. De activiteiten vonden plaats in verschillende zalen van Theater aan het Spui, met een volle zaal tijdens de eindpresentatie van Summer Intensive.