Nieuws & Media > NDT Summer Intensive 2013

Big

NDT Summer Intensive 2013

12 Dec 2012

Van 5 tot en met 17 augustus 2013 organiseert NDT een nieuwe editie van ‘Nederlands Dans Theater Summer Intensive’. Een zomercursus volledig gebaseerd op onze artistieke visie en doelen als modern dansgezelschap. Ongeveer 60 geselecteerde (pre)professionele dansers tussen 14 - 30 jaar, zullen uiteindelijk ons gezelschap bezoeken voor twee intensieve weken. Deze groep dansers krijgt de exclusieve mogelijkheid om de kennis, inspiratie en passie van ons artistieke team te ervaren en zij aan zij te werken met onze dansers. Vanaf 14 januari 2013 is het mogelijk om in te schrijven voor de audities.

Programma
De ‘Nederlands Dans Theater Summer Intensive’ biedt een unieke beleving die plaats vindt binnen de creatieve sfeer en omgeving van ons gezelschap. De deelnemers nemen in onze studio's deel aan een intensief en professioneel trainingsprogramma. Het programma is gericht op de ontwikkeling tot een complete en veelzijdige moderne danser, onder toezicht van ons internationale artistieke team van choreografen en docenten. Het repertoire van onze huis- en associate choreografen vormt de basis van de tweeweekse cursus. Dit wordt gecombineerd met de creatie van een nieuw werk onder leiding van aan ons gezelschap verbonden 'upcoming' choreografen. Het programma bevat tot slot balletlessen, Ohad Naharin’s Gaga techniek lessen en improvisatielessen. Hiermee heeft het totaalprogramma een structuur die overeen komt met de training van onze eigen dansers.

Om een nog completere ervaring te bieden, vindt er tijdens de Nederlands Dans Theater Summer Intensive’ ook een speciaal randprogramma plaats. Dit programma bevat onder meer masterclasses en verschillende discussiebijeenkomsten. Al deze extra activiteiten zijn gerelateerd aan NDT en haar geschiedenis binnen de moderne dans.    

Meer informatie en registreren voor auditie