Nieuws & Media > Kanshebber Zwaan 2013 bij Nederlands Dans Theater

Big

Kanshebber Zwaan 2013 bij Nederlands Dans Theater

02 Jul 2013

Medhi Walerski is door de Dansjury van de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties) genomineerd voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2013’. De Zwanen worden uitgereikt op zondag 6 oktober op het Feest van de Nederlandse Dans tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht.

De VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties) Dansjury nomineerde NDT-danser Medhi Walerski voor zijn rol in School of Thought van Sol León en Paul Lightfoot. Over Medhi Walerski zegt de VSCD Dansjury: “Walerski toont zich een gerijpte danser die met elke beweging, elk gebaar en elke blik overtuigt. Met zijn ingetogen doch krachtige performance creëert hij, in dans en in rust, een continue lijn in de choreografie. Een ijzersterke bewegingskunstenaar en een imposante toneelpersoonlijkheid waar je als kijker niet omheen kan en wil” aldus de Dansjury.

Naast Medhi Walerski komen ook Dunja Jocic en Francesco Curci in aanmerking voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2013’ voor hun rol in respectievelijk Midnight Rising van Guy Weizman en Roni Haver en How Long is Now  van Conny Janssen.

De VSCD reikt de Zwanen voor de beste productie en de beste dansprestatie elk seizoen uit.
De VSCD Dansjury 2013 bestaat uit Anita van Dolen (voorzitter), Peggy Olislaegers, Fons Dejong, Hildegard Draaijer, Dave Schwab, Stella van Leeuwen, Simon de Mowbray, Liesbeth Wildschut, Nada Mounzer.

Zie voor meer informatie:

www.promotiepodiumkunsten.nl & www.vscd.nl

Zoek door de 186 nieuwsberichten