Nieuws & Media > Première Programma II - NDT 1

Big

Première Programma II - NDT 1

12 Nov 2013

This is not what I wanted to say! Do I know you? Do you think she loves me?

In Skipping over Damaged Area vertolkt Medhi Walerski, winnaar van de Zwaan 2013, de rol van een oude man die met heftige monologen vat probeert te krijgen op zijn herinneringen. Dit aangrijpende danstheaterliaison van huischoreografen León & Lightfoot staat naast een wereldpremière van Gabriela Carrizo, oprichter van het experimentele danstheatergezelschap Peeping Tom.

Ook creatieve duizendpoot Alexander Ekman creëert nieuw werk voor NDT 1 na het recente succes van zijn choreografieën voor NDT 2. De poëtische flow van Crystal Pite’s Solo Echo tenslotte, trekt je mee in een winterse melancholie tegen een achtergrond van dwarrelende sneeuwvlokken.

Programma II staat van 6 t/m 7 december in Theater Carré Amsterdam en is van 13 t/m 21 december in het Lucent Danstheater te zien.

Bekijk de agenda en bestel kaarten.
 

Gabriela Carrizo | The missing door
Carrizo (1970, Argentinië) richtte in 2000 het Brusselse Peeping Tom in Brussel op samen met Franck Chartier. Ruim tien jaar later is het collectief uitgegroeid tot een erkend gezelschap van nationale en internationale faam. Carrizo’s experimentele stijl bevindt zich op het kruispunt tussen dans en theater, het banale en het mysterieuze en het normale en het abnormale. “Een dik uur genieten van de absurditeit, de humor en de schrikbeelden die de verbeelding rijk is.”
DE STANDAARD (over A Louer van Peeping Tom)

Alexander Ekman | Definitely Two
Multitalent Ekman (1984, Zweden) is danser, choreograaf, decorontwerper en filmmaker. Met deze unieke mix van creatief talent zet Ekman keer op keer een geheel eigen ballet op het podium dat barst van de creativiteit, dans, theater, muzikaliteit, humor en vitaliteit. Na het succes van Cacti (2010), Left Right Left Right (2012) en Maybe two (2013) voor NDT 2, maakt Ekman nu voor het eerste gezelschap een vervolg op het hilarische liefdes-avontuur Maybe two.

Crystal Pite | Solo Echo (2012)
“Tell yourself, in that final flowing of cold through your limbs, that you love what you are.”
Geïnspireerd door het gedicht Lines for Winter van Mark Strand trekt Solo Echo van de Canadese Crystal Pite je mee in een winterse melancholie. Tegen een achtergrond van gestaag naar beneden dwarrelende sneeuwvlokken, ontstaat een dynamisch groepswerk waarin de plek van het individu in de groep centraal staat. “De solo's groeien langzaamaan totdat alle dansers een fantastisch organische kluwen vormen, een bewegende sculptuur die, inderdaad, de echo's van al die individuen laat doorklinken.”
DE VOLKSKRANT

Léon & Lightfoot | Skipping over Damaged Area (2011)
Léon & Lightfoot lieten zich voor dit werk inspireren door het menselijk geheugen dat damaged areas vergeet en alleen mooie herinneringen bewaart. Het decor maakt dat zijn wereld letterlijk op zijn kop staat. “Bijzonder indrukwekkende danstheaterliaison” TROUW


Copyright foto The Missing Door: ©Rahi Rezvani 2013

Zoek door de 185 nieuwsberichten