Nieuws & Media > Programma B wint Danskijkerprijs

Big

Programma B wint Danskijkerprijs

26 Jun 2014

ThumbNDT 2 heeft de Theater aan het Spui Danskijkerprijs 2013-2014 in de wacht gesleept met Programma B. Dit programma bestond uit Postscript van Sol León & Paul Lightfoot en het nieuwe B.R.I.S.A. van Johan Inger.
Deze publieksprijs wordt uitgereikt door de groep bezoekers die deelneemt aan het Danskijkerproject. NDT 2 is met een gemiddelde beoordeling van een 8,7 de absolute winnaar van het seizoen.

De jury bestond dit jaar uit een recordaantal van 50 ‘danskijkers’ die gedurende het seizoen 9 dansvoorstellingen bezochten in Theater aan het Spui. De meeste voorstellingen gingen gepaard met een voor- of nabespreking en iedere voorstelling is beoordeeld én gerecenseerd door de juryleden.

Uit het juryrapport:

“Ditmaal kan ik hier heel kort over zijn, alles komt prachtig tezamen. Het toont maar weer eens het hoge niveau van het NDT aan. Graag wil ik dan ook afwijken van de Nederlandse gewoonte vrijwel nooit een tien ergens voor te geven. Bij deze op alle fronten een tien!”
Frits van Rhijn


“Prachtig, topklasse, geen woorden voor! Net een droom die je beleeft...het eerste deel was heel feeëriek en dromerig, na de pauze pittiger en karaktervol. Goede afwisseling. Chapeau!” Lidia van Albada 


“De dansers halen alles uit de kast om de intieme mogelijkheden te laten zien. De live-muziek en het zo dicht bij het publiek dansen voegen extra dimensies toe.” Ada Sinke

WIlt u de prijswinnende dansers van NDT 2 vaker zien? Bekijk dan hier de voorstellingen die gepland staan in het nieuwe seizoen.


(c) foto's: Rahi Rezvani

Zoek door de 186 nieuwsberichten