Nieuws & Media > Opbrengst benefietvoorstelling Switch 2010 21.000 euro

Big

Opbrengst benefietvoorstelling Switch 2010 21.000 euro

20 Mei 2010

De dansers van het Nederlands Dans Theater hebben 21.000 euro opgehaald met de benefietvoorstelling Switch’10. De opbrengst gaat  naar Stichting Kalinga. Deze stichting biedt structurele hulp aan kansarme kinderen op de Filippijnen.

Sarah Reynolds, danseres bij Nederlands Dans Theater I en een van de organisatoren van Switch’10: “Ik ben heel trots op deze opbrengst voor Kalinga. Ik wil daarom ons publiek van harte bedanken voor hun giften. Maar natuurlijk wil ik ook al onze sponsors bedanken; zonder hen is een project als Switch niet mogelijk.”

Joachim Fleury (sponsor Switch’10): “Het was een voorrecht zowel Kalinga als de zeer getalenteerde dansers van het Nederlands Dans Theater te kunnen ondersteunen via deze unieke avond."

Janneke Hein, van Stichting Kalinga is blij met het initiatief van de dansers van Nederlands Dans Theater om Kalinga te steunen: “Wij zijn de dansers dankbaar dat ze de opbrengst van deze editie van Switch aan Kalinga schenken. Het is een grote donatie aan onze stichting die we hard kunnen gebruiken voor onze onderwijsprojecten voor Filippijnse straatkinderen. Dankzij deze projecten krijgen de kinderen de kans om uit de vicieuze cirkel van armoede te breken en een gelijkwaardige positie in de maatschappij te verwerven.”

Kalinga biedt structurele hulp aan kansarme kinderen op de Filippijnen. Voor meer informatie over Stichting Kalinga zie www.kalinga.nl

Switch’10 was de 22e editie van de jaarlijks terugkerende benefietvoorstelling. Het was een avondvullende voorstelling die bestond uit vijftien korte choreografieën, gemaakt door en voor de dansers zelf.

‘Switch’ is een kweekvijver voor choreografisch talent binnen het Nederlands Dans Theater. Al vele jaren krijgen de dansers in dit programma, wat voorheen de choreografie workshop heette, de kans om een eigen choreografie te maken.

Dankzij de vorige edities hebben al verschillende dansers de kans gekregen om een eigen choreografie te maken voor het Nederlands Dans Theater. Recente voorbeelden hiervan zijn Lukáš Timulak en Fernando Hernando Magadan, dansers bij het Nederlands Dans Theater I. Zij maakten beiden een ballet voor TodaysArt 2009 (respectievelijk : Urtanz en Naked Ape)

Maar ook Medhi Walerski en Alexander Ekman, voormalig dansers van het Nederlands Dans Theater, zijn ontdekt bij Switch. Walerski debuteerde in februari 2008 officieel als choreograaf met de Mammatus (Nederlands Dans Theater II). Alexander Ekman debuteerde in 2006 met Flockwork (Nederlands Dans Theater II) en is inmiddels een wereldwijd werkend choreograaf.

De voorbereidingen voor Switch’11 (22 januari 2011) zijn al in volle gang. Geïnteresseerden kunnen dit volgen via deze website en Facebook (Switch). Zakelijk geïnteresseerden kunnen contact opnemen met: Sarah Reynolds, sarah.reynolds@ndt.nl .

Zoek door de 185 nieuwsberichten