Nieuws & Media > Here we live and now 2011

Big

Here we live and now 2011

11 Nov 2011

Op 12 november viert Korzo het choreografie talent van de Hofstad! Op zaterdag 12 november gaat het dansevent Here we live and now in première met vier Haagse choreografietalenten; Iván Pérez, Marina Mascarell, Amos Ben-Tal en Percevale Perks. Ze zijn uitgenodigd om in korte tijd een nieuwe voorstelling te maken en samen te presenteren in het dansevent Here we live and now bij het Korzo theater in Den Haag.

Here we live and now
Het hele jaar door is Den Haag de bakermat voor nieuw danstalent, de ‘melting pot’ van (inter)nationale dansprofessionals en de plek waar je moet zijn voor belangwekkende premières. Met het dansevent Here we live and now viert Korzo het choreografietalent dat Den Haag rijk is.

De makers
De makers die voor de 2011 editie zijn uitgenodigd hebben alle vier een connectie met het Nederlands Dans Theater. Amos Ben-Tal verliet het gezelschap in 2006 en heeft een indrukwekkende start gemaakt als choreograaf en muzikant. Hij creëerde al verschillende voorstellingen onder de vleugels van Korzo producties. Iván Pérez en Marina Mascarell hebben het Nederlands Dans Theater nog maar kort geleden verlaten. Iván kreeg daar de mogelijkheid om in workshops zijn choreografietalent verder te ontwikkelen. Hij creëerde diverse stukken die ook buiten onze landsgrenzen werden opgevoerd. Ook Marina Mascarell deed veel ervaring op in de choreografieworkshops van Nederlands Dans Theater en ze maakte al werk voor het CaDance Festival en Scapino Ballet. Percevale Perks werkte als danser in de Verenigde Staten, Duitsland en bij het Nederlands Dans Theater en inmiddels is hij freelance choreograaf. Hij maakte zijn eerste stukken bij het Hamburg Ballet en zijn werk als choreograaf was vorig seizoen voor het eerst te zien bij Korzo in Voorjaarsontwaken.

Korzo theater, 19.30 uur / ticket €15,-

vrijdag 11 november (try-out), pay what you want

zaterdag 12 november (premiere)

zondag 13 november matinee 15.00 uur

woensdag 16 t/m zaterdag 19 november

dinerspecial vrijdag 18 november €27,50 (incl. voorstelling)


 

 

Zoek door de 184 nieuwsberichten