Damen Shipyards Group verlengt partnership met Nederlands Dans Theater weer met drie jaar

27 augustus 2024

Founding partner

Het langdurige en bijzondere partnership tussen Damen Shipyards Group en Nederlands Dans Theater (NDT) wordt voortgezet. Damen tekent na 35 jaar steun wederom voor een driejarig founding partnerschap met het dansgezelschap. En dat is reden voor feest.

NDT Zakelijk directeur Willemijn Maas, Josien Damen en Kommer Damen. Foto: Lennart van Roosendaal.

Een innige dans

Dans verbindt, inspireert én transformeert, en in het geval van Damen en NDT vormt dit het fundament voor een warme samenwerking die al bijna vier decennia standhoudt. Toen Kommer en Josien Damen meer dan 35 jaar geleden een NDT-voorstelling bezochten, waren de bewondering voor en herkenning in de internationale, innovatieve en dynamische geest van NDT het startsein voor véél meer. Zo gingen ze van bewonderaars, naar bestuursleden en uiteindelijk naar First Founding Partner van NDT in 2008. De onvoorwaardelijke steun die door de jaren heen is ontstaan, vormt de rode draad van deze bijzondere geschiedenis.

Josien Damen: “Dit hernieuwde partnership stelt ons in staat om onze relatie voort te zetten met een organisatie die in dezelfde waarden gelooft als Damen. Wij delen de absolute toewijding aan kwaliteit en een gedeelde trots in het leveren van perfectie. Nederlands Dans Theater is toonaangevend in wat ze doet en zet daarmee Nederland internationaal op de kaart. Dat spreekt ons erg aan en wij willen ons enthousiasme over NDT met zoveel mogelijk mensen delen.”

Jong talent in de schijnwerpers

Het partnership tussen NDT en Damen is van grote waarde voor beide partijen en met de verlenging hiervan is er alle ruimte om de relatie verder te verdiepen, in het bijzonder voor de volgende generatie(s). De komende drie jaar richten ze zich samen op jongeren en jong talent, zowel aan de kant van Damen als bij NDT, gebaseerd op de gedeelde intrinsieke waarden van internationale excellentie. Bij Damen wordt jong talent actief uitgenodigd om een kijkje in de keuken te nemen bij NDT en betrokken te zijn bij de koers van het dansgezelschap, terwijl die met Damens genereuze steun jong danstalent blijft inspireren en stimuleren. En zo is de cirkel rond.

v.l.n.r.: Mariëlle Prinssen (Damen), Kommer Damen, Bertan Selim (NDT), Willemijn Maas (NDT), Josien Damen, Jitte Milder (Damen). Foto: Lennart van Roosendaal.

Onvoorwaardelijke steun en dankbaarheid

“We zijn heel dankbaar dat Damen ons zo trouw blijft steunen. Niet alleen financieel, maar ook door met ons mee te denken, advies te geven en steeds met nieuwe ideeën te komen om ons partnership te verrijken”, aldus Willemijn Maas, zakelijk directeur bij NDT. “Juist in tijden van verandering versterken we elkaar en dat is erg waardevol. Ik kijk uit naar dit nieuwe hoofdstuk en de kansen die we gaan creëren om onze creativiteit en samenwerking verder te laten groeien.”

Ook voor Emily Molnar, artistiek directeur van NDT, creëert deze voortzetting een extra impuls voor de gedeelde missie en visie. “Als internationaal, hedendaags dansgezelschap met een sterke focus op innovatie, hoort het langdurige partnership met Damen bij het fundament van NDT. Door de jaren heen is hun genereuze steun en toewijding cruciaal geweest voor onze ontwikkeling als gezelschap. Hun onuitputtelijke toewijding en ondersteuning stellen ons niet alleen in staat om creatieve grenzen te verleggen en onze verbinding met publiek over de hele wereld te versterken, maar motiveren ons ook om door te gaan met het inspireren van een zinvolle dialoog voor een meer inclusieve samenleving. We kijken er erg naar uit om te zien wat de toekomst gaat brengen voor ons partnership met Damen.”