Nieuwe leden Raad van Toezicht

2 september 2024

Anthony Heidweiller en Erik van Ginkel treden toe tot RvT

Met trots en plezier maken we bekend dat per 1 september twee nieuwe leden zijn toegetreden tot de Raad van Toezicht bij NDT: Anthony Heidweiller en Erik van Ginkel.

Anthony Heidweiller is sinds 2021 adjunct-directeur van de Academie voor Theater en Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij heeft een grote staat van dienst binnen de nationale en internationale beroepspraktijk.

Over zijn toetreding vertelt hij: “Nederlands Dans Theater heeft al decennialang een unieke plek in Nederland en ver daarbuiten. Niet alleen daar waar het de uitmuntende kwaliteiten betreft van de dansers maar ook op educatief gebied zorgt NDT ervoor dat zoveel mogelijk mensen een passie ontwikkelen voor de dans. NDT heeft ook bij mij in een vroeg stadium van mijn leven deze passie tot leven gebracht. Nog steeds koester ik prachtige herinneringen aan de vele voorstellingen die ik heb gezien van NDT in het toenmalige Circustheater. Het is voor mij daarom een grote eer dat ik nu als lid van de Raad Van Toezicht ben toegetreden tot NDT en op deze manier onderdeel mag uitmaken van dit prachtige gezelschap.”

Erik van Ginkel is zakelijk directeur van het Rijksmuseum. Hij heeft ruim dertig jaar ervaring in de culturele sector en werkte o.a. bij het Mondriaan Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en Museum Boijmans Van Beuningen. Als bestuurder/toezichthouder was hij betrokken bij Danceworks Rotterdam en de Nederlandse Dansdagen maar bijvoorbeeld ook als voorzitter bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Erik is een trouw bezoeker van de voorstellingen van NDT en noemt als één van zijn persoonlijke hoogtepunten een bezoek aan Jacob’s Pillow samen met NDT 2 in 2015.

Onlangs namen we afscheid van Johan Simons als lid van onze RvT nadat zijn maximale termijn (twee zittingstermijnen van elk vier jaar) erop zat. We zijn dankbaar voor al zijn kennis, kunde en inzet van de afgelopen jaren.